Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Aralık 2013 Cumartesi

Sucuklu Kurufasulye Tarifi -Ardanın Kazanı-

Bizim evde kuru fasulye çok sık pişer .
Havaların soğumasıyla kuru fasulye, turşu ve pilav kombinasyonu aklıma düştü. Madem fasulye yapıyorum, lezzeti daha bir kallavi olsun dedim. Böylece yıllardır kuru fasulye yüzü görmeyen mutfağım bayram etti.
Fasulye sabır sınayıcı bir bakliyattır. Pişmeyenine denk gelirseniz saatlerce ocak başında tutar sizi. Hatta öyle ki dağılacak kıvama gelse bile kabukları sert sert olur




Eğer bulabilirseniz ispir fasulyesi ile yemeğinizi yapın derim. Hem kolay pişer hem bal gibi tatlı olur.
Daha önce hiç kuru fasulye yapmayı denemediyseniz, 500 gr lık konserve ile başlayabilirsiniz.
Sevgiler…





Malzemeler:
  • 500 gr kuru fasulye
  • Yarım kangal sucuk
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın.
  2. Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün.
  3. Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın. Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
  5. Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  6. Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapınız.




Tepkiler:

1 yorum: