Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ocak 2014 Çarşamba

Dondurma Kızartması

Dondurma kızartması malzemeleri


       Yarım kg kaymaklı maraş dondurması
       2 yumurta akı
       1 su bardağı mısır gevreği
       Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
       Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
       1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
       Yarım çay bardağı esmer şeker
       1 çay kaşığı tarçın
       Kızartmak için ayçiçeği yağı

  • Dondurma kızartması hazırlanışı

Dondurma kızartması: Kaymaklı maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Diğer yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardından kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.
Dondurma kızartması artık hazır, afiyet olsun.


1 yorum: